Cuplul format de Regina Elisabeta a II-a și prințul Filip poate fi considerat un adevărat exemplu pentru toată lumea. Mai ales dacă luăm în considerare faptul că cei doi au rămas împreună vreme de 70 de ani unde s-au ajutat și sprijinit reciproc. Însă potrivit unui nou documentar, cuplul regal s-a confruntat cu multe probleme, scrie Express UK.

Problemele au apărut la scurt timp după încoronare

Se crede că Majestatea Sa s-a îndrăgostit la prima vedere, pe când avea doar 13 ani, în timpul unei vizite la Royal Naval College Dartmouth. Acolo Philip era doar un cadet de 18 ani. Dar, în ciuda faptului că perechea a rămas unită zeci de ani, un nou documentar La Grande Storia al radiodifuzorului italian Rai a sugerat despre căsătoria regală cum că ar fi fost amenințată în mod repetat de despărțire.

Povestitorul Riccardo Mei a relatat că Regina și prințul Philip s-au confruntat cu o perioadă dificilă chiar la scurt timp după încoronarea ei în 1952. De fapt, se presupune cum că cei doi ar fi trăit separat o perioadă.

„1956 marchează începutul crizei în viața lor de căsătorie. Din acel an, cei doi aveau să ducă o viață complet separată. El ca un burlac nepocăit și ea ca o soție resemnată, toți ocupați cu angajamente oficiale,” a spus Riccardo Mei.

„Potrivit presei tabloide, Elizabeth ar fi fost aproape de a încheia căsătoria de până la 63 de ori. Cifra găsește corespondență în numeroasele zvonuri despre relațiile interzise ale lui Philip”

De-a lungul anilor, mai mulți comentatori au vorbit despre presupusele relații extraconjugale pe care le-ar fi putut avea ducele de Edinburgh. Însă nu au apărut niciodată dovezi clare ale acestor relații.

Regina Elisabeta aproape că a pus punct căsătoriei cu prințul Philip de 63 de ori:
Foto: Getty Images

 

Regina își dorea loialitate

În timp ce mulți vor fidelitate și loialitate mai presus de toate într-o căsătorie, expertul regal Valeria Palumbo susține că fidelitatea nu este cerința majoră a reginei din partea unui soț.

„Căsătoria cu Filip a fost, din partea Elisabeta a II-a, cu siguranță o căsătorie din dragoste”.

Potrivit lui Palumbo, Filip nu avea bani, dar avea titlurile necesare și era și un om care își respecta îndatoririle. Expertul  a mai evidențiat și că ducele de Edinburgh a reușit să își respecte rolul de consort și i-a dovedit că poate fi loial familiei regale.

Zvonuri despre presupusele infidelități ale prințului Philip au apărut în mod repetat de-a lungul anilor. Cel mai recent zvon a apărut în serialul Netflix The Crown, în timpul celui de-al doilea sezon.

Totuși,  autorul regal Ingrid Seward a respins afirmațiile referitoare la relația ducelui cu balerina rusă Galina Ulanova pe care le-a catalogat drept un „gunoi absolut”. Ea a vorbit  săptămâna trecută la podcast-ul Royally Obsessed despre această poveste și a adăugat că serialul „Coroana” nu este un documentar. Motiv pentru care trebuie să se emită o licență poetică.