Decizia finală va aparține însă Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Până la ce oră se poate sta în noaptea în care toți românii vor lua lumină?

Florin Cîțu a venit cu vești importante pentru români. El a prezentat propunerile pe care Guvernul le dorește aplicate de Paște. Decizia se va lua însă în ședința CNSU.

“Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;

– magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;

– stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)”, a anunțat pe Facebook șeful Executivului.

În ședința CNSU se va decide dacă va fi schimbată până la care este permisă circulația, prevăzută în decizia iniţială a Comitetului. Florin Cîţu a explicat, în urmă cu o zi, că Executivul va aproba o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă. Miniștrii vor decide dacă va fi schimbată ora 2:00 dimineaţă, până la care este permisă circulația, pentru Paştele ortodox, prevăzută în decizia iniţială a CNSU.

Florin Cîțu, detalii despre restricțiile de Paște

„Joi este Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă știți foarte bine că era până la ora 2.00 dimineața. Vom vedea mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”,a spus Florin Cîţu. El a dat, astfel, un răspuns legat de solicitarea Bisericii Ortodoxe ca restricţiile de circulaţie să fie ridicate în noaptea de Înviere.

Conform deciziei CNSU aprobate de Guvern pe 25 martie, este permisă circulaţia persoanele în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru a participa la slujbele religioase în Noaptea de Înviere. Aceeaşi măsură a fost aplicată şi pentru Paştele catolic şi Pesah.

În plus, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au discutat cu prefectul Capitalei, Alin Stoica, pentru bună desfășurare a slujbelor pentru Paștele ortodox.