Restaurantele se închid din nou la interior. Ce înseamnă aceste închideri-deschideri pentru HoReCa

Capitala a trecut din nou de 3 cazuri de infectare la mia de locuitori, ceea ce ne readuce în scenariul roșu, care închide restaurantele.

Restaurantele se închid din nou la interior. Ce înseamnă aceste închideri-deschideri pentru HoReCa

Din nou, nu mai poți să stai în interior atunci când mergi la restaurant. Poți să stai doar pe terasă. Pe 25 ianuarie s-au redeschis interioarele la o capacitate de 30%, deci antreprenorii din Horeca au avut aproape o lună și jumătate să ia o gura de aer.

Evident, această reînchidere înseamnă din nou pierderi pentru proprietarii de restaurante, înseamnă din nou marfa aruncată, chiar îmi spunea un antreprenor că are câteva mii de euro pierderi din această cauză.

Chiar acum două zile HORA a făcut niște propuneri. Ei propuneau fie să prezinți certificatul de vaccinare când intri în local, fie să îți fie făcut un test rapid tot așa, la intrarea în restaurant sau să vii cu un rezultat negativ la un test PCR sau rapid făcut cu cel mult 48 de ore înaintea evenimentului la care participi sau înainte să iei masa a la carte.

De asemenea, în ultima perioadă au propus ca interioarele restaurantelor să nu se mai închidă în funcție de rata de infectare.