Restricții majore astăzi, 6 ianuarie de Bobotează. Toți românii sunt obligați să le respecte

Vești proaste pentru români. Intră în vigare un nou set de restricții pe 6 ianuarie 2021. Ce vor fi obligați să facă românii și ce reguli trebuie neapărat respectate?

Restricții majore pe 6 ianuarie de Bobotează. Toți românii sunt obligați să le respecte

Patriarhia Română vine cu noi informații pentru credincioșii care vor să participe la evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhală, prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an.

Potrivit sursei citate, în acest an, avenimentele se vor desfășura în contextul precauțiilor impuse de respectarea regulilor sanitar.

Totodată, Patriarhia Română a publicat și programul pentru zilele de 5-6 ianuarie 2021.

Astfel, marți, 5 ianuarie 2021, în Ajunul Bobotezei, între orele 12:00 – 13:00 va fi săvârșită Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) în Catedrala Patriarhală pentru nevoile Catedralei. În același timp, în Altarul de vară, va fi sfințită și o mare cantitate de apă, pentru a fi îmbuteliată până seara, în sticle de un litru.

În ceea ce privește sticlele cu Aghiasmă Mare, îmbuteliate marți, 5 ianuarie 2021, acestea vor fi oferite credincioșilor prezenți la Catedrala patriarhală în ziua de miercuri, 6 ianuarie, 2021, începând cu ora 7.00, lângă Altarul de vară. Aceștia vor avansa pe un culoar bine marcat, păstrând în mers distanța de 1,5 m și purtând mască de protecție.

Programul din Biserică

Miercuri, 6 ianuarie 2021, de Bobotează, între orele 07:00 – 14:00 accesul credincioșilor spre Catedrala Patriarahlă se va realiza doar dinspre Piața Unirii, accesul dinspre Strada 11 iunie fiind restricționat (pe acest traseu va fi permisă doar coborârea dinspre Catedrală).

Între orele 09:30 – 12:00 va fi săvârșită Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Patriarhale, respectându-se toate normele sanitare în vigoare.

Între orele 12:00 – 13:00 va fi săvârșită din nou Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, într-un vas unic de argint, în Pridvorul Reședinței Patriarhale, după care credincioșii prezenți la slujbă vor fi binecuvântați prin stropire cu această Aghiasmă Mare din ziua de 6 ianuarie.

De menționat este faptul că, pentru a se evita aglomerarea credincioșilor la distribuirea Aghiasmei Mari, nu vor mai exista vase mari cu apă ca în anii precedenți, ci credincioșii vor primi Aghiasma Mare deja îmbuteliată.