Rutina coreeană. Urmează acești 10 pași de îngrijire pentru a obține un ten de invidiat!

Rutina de îngrijire a pielii în 10 pași este folosită, mai ales în Coreea de Sud. Deși necesită destul de mult timp oferă rezultate minunate.

Rutina coreeană. Urmează acești 10 pași de îngrijire pentru a obține un ten de invidiat!
Rutina coreeană. Urmează acești 10 pași de îngrijire pentru a obține un ten de invidiat!

Fie că ești o începătoare când vine vorba de îngrijirea pielii sau o  expertă, rutina de îngrijire în 10 pași este cu siguranță ceva despre care trebuie să fi auzit sau chiar să pus în practică. Această tendință coreeană de îngrijire a pielii, îți va lăsa tenul curat și hidratat.

Acești 10 pași se referă mai degrabă la stratificarea eficientă a produselor, decât să folosești un singur produs pentru a scăpa de probleme. Nu este o rutină pe care trebuie să o urmezi zilnic, dar cu cât o pui mai des în aplicare cu atât este mai bine.

De asemenea, nu este vorba de câte produse folosești, ci de utilizarea produselor potrivite pentru tipul tău de piele și de a le stratifica în ordinea corectă în funcție de consistența lor. Odată ce ai înțeles ce funcționează pentru pielea ta, poți adapta această rutină pentru a se potrivi stilului de viață și nevoilor tale.

Cum să obțineți o piele curată?

Fie că alegi să faci acești pași dimineața sau seara, un lucru trebuie să ții minte, rezultatele vor face ca tot efortul să merite în totalitate. Deci iată cum arată această rutină în 10 pași.

1. Demachiant pe bază de ulei

Începe rutina de îngrijire a pielii folosind un produs de curățare pe bază de ulei care va elimina machiajul, protecția solară, excesul de sebum, poluanții și alte impurități pe bază de ulei de pe piele. Este excelent pentru hidratare și nu usucă și nu irită pielea. Îl poți masa ușor pe ten cu mișcări circulare după care îl poți îndepărta cu apă călduță.

2. Demachiant pe bază de apă

Da, există un alt produs de curățare. De data aceasta unul pe bază de apă. Rutina de îngrijire a pielii în 10 pași urmează o filozofie de curățare dublă, care este o abordare mult mai blândă și mai aprofundată pentru a obține o piele curată. Produsul de curățare pe bază de apă dizolvă oricare dintre resturile de machiaj rezidual, precum și impuritățile pe bază de apă, cum ar fi murdăria și transpirația.

3. Exfoliantul

E timpul să scapi de celulele moarte ale pielii. Folosește un exfoliant pentru a curăța porii pentru o piele mai fină, mai moale și vizibil mai strălucitoare. Ai grijă să alegi un exfoliant potrivit pentru tipul tău de ten. Acesta este un pas pe care îl poți face de aproximativ 2-3 ori pe săptămână. Pentru pielea sensibilă, se recomandă doar o dată pe săptămână. Totuși, ai grijă să nu exagerezi.

4. Toner

După ce ai parcurs acest proces de curățare amănunțit, este necesar să reintroduci hidratarea. Tonerul nu numai că hidratează, ci și readuce pH-ul pielii la normal. Acest pas este necesar pentru ca pielea ta să poată absorbi în continuare restul produselor. Folosește o dischetă de bumbac pentru a aplica tonerul uniform pe toată fața și gât, apoi masează-ți ușor pielea.

5. Esența

Ai ajuns la jumătatea acestei rutine. Acum urmează esența. Esența are o consistență similară cu cea a unui toner, dar oferă o doză mai mare de hidratare. De asemenea, are ingrediente active la fel ca un ser care ajută la calmarea pielii.

Rutina coreeană. Urmează acești 10 pași de îngrijire pentru a obține un ten de invidiat!

 

6. Serul

Bogat într-o serie de ingrediente foarte concentrate, serul este excelent pentru a te scăpa de  anumite probleme ale pielii. Cum ar fi hiperpigmentarea, ridurile, acneea,  etc. Este unul dintre cei mai importanți pași din rutină.

7. Mască șervețel

Cu ușurință cel mai popular produs din această listă, masca șervețel oferă o hidratare profundă și permite pielii să absoarbă substanțele nutritive. Acesta nu este un pas de făcut  zi cu zi. Poți folosi o mască șervețel 1-2 ori pe săptămână sau în zilele în care pielea ta se simte foarte uscată.

8. Cremă de ochi

Pielea din jurul ochilor, fiind atât de subțire, este de obicei prima care începe să dezvolte riduri. Folosește degetul inelar pentru a tampona ușor crema de ochi în zonele în care cel mai probabil se formează liniile fine. Este important să-ți păstrezi ochii hidratați pentru a menține ridurile și cearcănele la distanță.

9. Crema hidratantă

O cremă hidratantă este un scut de  protecție care împiedică evaporarea produselor utilizate anterior. O cremă hidratantă poate veni sub diferite forme, de la creme la geluri. Important este să o alegi pe cea potrivită pentru tenul tău.

10. SPF / Cremă de noapte

Ultimul pas depinde dacă faci această rutină dimineața sau înainte de culcare. În timpul zilei, termină-ți rutina cu o cantitate generoasă de SPF. Va proteja pielea de razele UV dăunătoare și poluanții care pot duce la îmbătrânirea prematură. În timpul nopții, poți folosi o cremă de noapte sau o mască de dormit pentru a ajuta la repararea și hidratarea pielii chiar și în timp ce dormi.