Patriarhia a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că în noaptea de Înviere credincioșii pot rămâne afară până la ora 04:00. Dacă până astăzi se știa că slujba de Înviere era permisă a se desfășura de la ora 20:00 până la ora 02:00, acum lucrurile s-au schimbat. Astfel, credincioșii vor putea participa la slujbă de la orele 00:00 la 04:00.

Anunțul a fost făcut de Patriarhie, prin intermediul unui comunicat de presă.

„S-a decis astfel, într-un mod predictibil, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creștinilor, precum și a credincioșilor celorlalte culte din România la serviciile religioase prilejuite de sărbătorile acestora din perioada următoare”, a transmis Vasile Bănescu.

Bănescu: Participarea la o slujbă religioasă implică ordine, nu dezordine

El a mai precizat faptul că participarea la o slujbă religioasă implică ordine, pietate, cumințenie, nu dezordine, ignorare a celorlalți și zglobie neatenție.

Atenție! Conform sursei citate, accesul credincioșilor la biserică în noaptea de Înviere se va putea face doar pe jos sau cu mijloc de transport personal. De asemenea, slujba de Înviere se va desfășura afară, în curtea bisericii.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a mai precizat faptul că totul trebuie să decurgă în condițiile respectării măsurilor de siguranță sanitară care implică și solicită responsabilitatea și bunul simț al tuturor creștinilor.

Propunerile lui Florin Cîțu: Magazine deschise până la ora 20:00

Premierul Florin Cîțu a anunțat recent că va propune Comitetului Național pentru Situații de Urgență ca circulația în noaptea de Înviere să fie permisă până la ora 05:00. De asemenea, premierul a mai spus că va propune ca magazinele să rămână deschise până la ora 20:00 vineri, înainte de Paște.

De asemenea, și stațiune de pe litoral ar putea să fie deschise, însă cu capacitate de maximum 70% și cu respectarea cu strictețe a regulilor sanitare.

Exemplu bun de urmat în Miercurea Ciuc

În weekendul trecut, peste 3.000 de persoane au participat în Miercurea Ciuc la ceremonia de sfințire a bucatelor, cu ocazia Paștelui Catolic. Modul în care a fost desfășurată slujba a fost un exemplu uimitor. Pentru a putea fi respectată distanțarea fizică, circulația pe două bulevarde din centrul orașului a fost blocată. Oamenii s-au așezat în ordine, purtând coșuri în care se aflau bucatele, într-o zonă în formă de cruce, pe o suprafață de circa doi kilometri.