Certificatul Verde nu va mai fi utilizabil fără doza a treia de vaccin. Vestea de ultim moment!

Începând de duminică, 3 octombrie, accesul pe baza certificatului verde COVID s-ar putea să nu mai fie valabil pentru a intra în acest stat. Ce țară se pregătește să impună regula obligativității celei de-a treia doze de vaccin pentru persoanele care vor să intre în statul respectiv.

Țara care reprezintă una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor ar impune noi reguli privind validarea certificatului verde COVID. Este vorba despre Israel.

Începând din 3 octombrie 2021, persoanele care vor putea scoate certificat verde COVID vor fi cei care vor face obligatoriu și a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului.

De asemenea, cei care au trecut prin boală și s-au vindecat vor fi nevoite să facă și rapelul, pentru a fi eligibile pentru a primi certificat verde digital emis în conformitate cu regulile Uniunii Europene.

În cazul în care israelienii vor refuza să se injecteze cu cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid-19 vor fi obligați să stea în carantină pentru cel puţin o săptămână, în cazul în care au intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv cu virusul Sars-Cov-2.

Asta nu este tot. Cetățenilor li se va retrage certificatul verde COVID, fiind nevoiți să prezinte un test negativ la Covid-19 pentru a avea acces în restaurante, baruri, săli de spectacole și diferite evenimente.

Deși noile reguli nu au fost anunțate încă de către autoritățile statului israelian, premierul țării se află în conflict cu Ministerul Sănătății din Israel. Prim-ministrul Naftali Bennett susține că impunerea unor noi restricții nu este politica guvernului condus de el.

„Respect foarte mult experţii medicali şi le apreciez munca, dar impunerea de noi restricţii asupra cetăţenilor israelieni nu este politica acestui guvern. În ciuda presiunilor, ne vom abţine în această etapă de la noi restricţii asupra populaţiei”, a spus premierul israelian, conform impact.ro.

Cetățenii Israelului se tem de impunerea unor noi reguli și restricții, în condițiile în care reprezentanții Ministerului Sănătății din Israel au făcut publice anumite cifre îngrijorătoare.

Conform statisticilor, luni, 27 septembrie, 4.710.716 de persoane au fost vaccinate cu două doze în urmă cu șase luni și, dintre aceștia, doar 3.243.641 dintre cetățeni au optat să primească și a treia doză.

În Israel, bilanțul negru al deceselor provocate în urma infectării cu noul coronavirus a crescut alarmant. În august 2021 609 de oameni au murit din cauza coronavirusului, iar în septembrie peste 500 de pacienți și-au pierdut viața din aceleași motive.