După scandalul imens de săptămâna trecută, cu vedeta de la Acces direct în prim plan, audienţele au scăzut acum la jumătate. Efectele scandalului au scăzut foarte repede. Principalul competitor, ProTV, a început să recupereze.

Mirela Vaida a rupt săptămâna trecută audienţele în două. Evenimentul pe care chiar vedeta Acces direct l-a considerat a fi “tentativă de omor în formă continuată” a însemnat pentru Antena 1 aproape 10 puncte de rating în audiențe, fiind cea mai urmărită emisiune a postului pe ziua pe data de 20 mai.

Audienţele uriaşe au scăzut la jumătate

Dacă în ziua în care s-a petrecut evenimentul nu toată lumea era pe fază, pe 20 mai emisiunea Acces Direct a început în forță. În debutul emisiunii ratingul era de 7,6, chiar 8, iar audiența a tot crescut. Vârful a fost de 9,5 puncte de rating pe publicul Național general, dublu față de următorul clasat, PRO TV, care avea pe acel tronson orar 4,8 puncte de rating.

ProTV s-a apropiat de Acces direct

Acum, la aproape o săptămână distanţă de evenimente, audienţa celor de la Antena 1 a scăzut vertiginos în privinţa emisiunii Acces direct. Principalul competitor, ProTV, chiar a reuşit să fie lider pe un tronson din emisiunea Mirelei Vaida.

Conform cifrelor consultate de către capital.ro, Acces direct a scăzut la jumătate faţă de săptămâna trecută. În debutul emisiunii, Acces direct a început cu 4,1 rating la nivel naţional, faţă de 3,6, cât a avut Ştirile ProTV. Pe următorul slot, ştirile concurenţei, de la ProTV au urcat pe primul loc. 4,7, faţă de 3,4.

Antena 1 şi Acces direct au revenit în poziţia de lider pe următoarele sloturi, dar diferenţa a fost una mică. Mirela Vaida a ajuns şi la 5,3, în timp ce Ştirile ProTV s-au menţinut la un rating de peste 3. La ora 18.00 a început la ProTV emisiunea lui Cabral, Ce spun românii.

Mirela Vaida l-a dominat uşor pe Cabral

Mirela Vaida şi Acces Direct au fost lideri şi pe următoarele sloturi de emisie. Pe două sferturi de oră a depăşit ratingul de 5, iar în celelalte două au fost aproape. În tot acest timp, ProTV a fost constant, 3,3. Pe două sloturi, şi Cabral a depăşit 4, dar nu s-a apropiat de Antena 1.