Salariul minim va crește cu 3% în 2021 asigură Florin Cîțu

Întrebat despre Hotărârea de Guvern care reglementează salariul minim, având în vedere că nu a fost aprobată în ședința de guvern de săptămâna trecută și nu a apărut nici pe agenda ședinței de Guvern de miercuri, premierul Florin Cîțu a dat asigurări că majorarea de 3% va intra în vigoare în acest an.

Salariul minim va crește cu 3% în 2021 a anunțat Florin Cîțu

„Este vorba despre partea de interpretare a legislației de foarte multe ori. Când vrei să faci un lucru bun câte o dată te împiedici de o legislație mai complicată. Salariul minim rămâne să crească cu 3% în 2021. O să fie adoptată până la urmă și Hotărârea de Guvern când vine de la Ministerul Muncii cu toate avizele. Când totul o să fie în regulă o să o și aprobăm”.

Majorarea salariului minim pe economie a fost publicată în Monitorul Oficial. Salariul minim brut pe economie a crescut la 2.300 de lei în ianuarie 2021, adică oa­menii primesc 1.386 de lei „în mână“, cu 40 de lei mai mult decât în 2020. Astfel, în 2021 tariful orar va creşte la 13,583 lei/oră de la 13,327 lei/oră în 2020 pentru un program complet de lucru.

Salariul minim va crește cu 3% în 2021 a anunțat Florin Cîțu

Deşi premierul Florin Cîţu a spus că mărirea salariului minim se aplică de la 1 ianuarie, în loc să scrie că se aplică de la 1 ianuarie, în textul ho­tă­rârii de guvern din Monitorul Oficial scrie că mărirea se aplică de la data intrării în vigoare a actului normativ, adică de la jumătatea lunii ianuarie.