Sâmbăta neagră la Hollywood. Actorul care l-a interpretat pe Darth Vader a decedat

La Hollywood se poartă doliu. Dave Prowse, cunoscut pentru că i-a dat viață lui Darth Vader, personajul din celebra trilogie Star Wars, s-a stins din viață la 85 de ani

Îndrăgitul actor l-a interpretat pe Darth Vader datorită staturii sale impunătoare. Bărbatul era sportiv, culturist și a avea o înălțime de aproape 2 metri. Vocea personajului a aparținut lui James Earl Jones, conform BBC.

Născut în Marea Britanie, accentul său britanic nu se potrivea personajului. Din acest motiv i-a fost dublată vocea.

„Fie ca forța să fie cu el”, a declarat Thomas Bowington, agentul său, conform Playtech.ro.

Cariera lui Dave Prowse

Dupa 50 de ani de carieră, rolul din Star Wars ca Sith Lord i-a adus actorului faima internațională.

Dave Prowse a afirmat că rolul de Green Cross Code Man din 1970 l-a făcut cel mai mândru. Bărbatul întruchipa un supererou într-o campanie pe care Marea Britanie a pus-o in aplicare pentru pietoni. Aceasta avea ca rol prezentarea pericolelor rutiere la care se expun pietonii.

Prowse a fost remarcat de către regizorul George Lucas in anul 1971. Bodyguard fiind in filmul Portocala Mecanică, l-a chemat la audiții pentru primul Star Wars din anul 1977.

Acolo, actorul a avut de ales intre rolurile: Chewbacca și Darth Vader, cel din urmă fiind varianta câștigătoare.

Ca explicație pentru alegerea făcută, Prowse a spus într-un interviu că „întotdeauna îți rămân în memorie băieții răi”.

În 2011 și-a publicat autobiografia pe care a numit-o „Straight from the Force’s Mouth”.

Celebrul actor a mai jucat în Doctor Who, James Bond-Casino Royale și altele.

L-a antrenat pe „Superman”

Înainte să își înceapă cariera de actor, Prowse lucra tot la Hollywood. Acolo, îl antrena pe Christopher Reeve, pregătindu-l fizic pentru rolul de „Superman”.

Motivul morții

David Prowse a anunțat că se confruntă cu demența la puțin timp după ce s-a lansat primul trailer al episodului cu numărul șapte: „Star Wars-The Force Awakens”, spune europafm.ro

Potrivit acelorași surse, în anul 2015 a fost ultima apariție pe marile ecrane a îndrăgitului actor. Prowse și-a spus povestea în documentarul spaniol intitulat „I am your father”.