Scandal de proporții în Guvernul ce este condus de cancelarul Angela Merkel. Franziska Giffey (SPD), ministrul federal al familiei, a fost acuzată de plagiat și va rămâne fără titlul de doctor. Ministrul federal al familiei este astfel eliminat de la doctoratul obținut la Universitatea Liberă (FU) din Berlin, conform ziarulromanesc.de.

Membrii comitetului de examinare al FU s-au pronunțat pentru retragerea doctoratului Franziskăi Giffey. Conform raportului întocmit, universitatea investiga de la începutul acestui an acuzațiile apărute, de plagiat, îndreptate împotriva politicianului social-democrat. 119 pasaje text pe 76 din cele 205 de pagini ale tezei de doctorat ale Giffey au fost plagiate, conform sursei citate.

A fost avertizată pentru plagiat în anul 2019, de Universitatea din Berlin

În luna octombrie a anului 2019, Universitatea din Berlin a avertizat-o pe social-democrata în vârstă de 43 de ani, din Brandenburg, cu toate că acuzațiile apărute erau serioase. Franziska Giffey este ministrul federal pentru familie, seniori, femei și tineret în Marea Coaliție (GroKo) a cancelarului Angela Merkel din martie 2018.

În calitate de președinte al SPD din Berlin, Franziska Giffey este cea mai importantă candidată a partidului său pentru alegerile parlamentare din 2021 din Berlin. Acolo unde cei de la SPD guvernează într-o coaliție cu Verzii și Stânga. Alegerile pentru parlamentul de land sunt programate pentru 26 septembrie 2021, adică pentru ziua alegerilor federale din 2021.

Scandal în Germania, înaintea alegerilor

Altfel, înaintea alegerilor din acest, an, În Germania a izbucnit un uriaș scandal ce privește gigantica fraudă Wirecard. Angela Merkel a fost audiată audiată cu privire la vizita oficială pe care a făcut-o în China în anul 2019. Atunci, cancelarul a fost însoțit de oameni de afaceri germani din fintech.

Scandalul nu o avea însă în prim-plan pe Angela Merkel, ci pe mai mulți politicieni cu greutate din Germania. Ministrul economiei, Peter Altmaier, urmat miercuri de secretarul de stat social-democrat pentru finanțe, Jörg Kukies. Ministrul finanțelor, Olaf Scholz, candidatul SPD la funcția de cancelar, au fost și ei audiați în acest caz.