Mai exact, potrivit ultimelor informații, în cazul în care primarul Nicușr Dan și consilierii USR-PLUS nu vor reuși să ajungă la o înțelegere în următoarele zile, indemnizațiile pentu gravite, pentru persoanele cu handicap şi ajutoarele pentru copiii din familiile defavorizate vor fi blocate.

Totodată, tensiunile politice vor afecta și veniturile funcționarilor şi lucrătorilor din instituțiile subordonate Primăriei Generale, care nu-şi vor primi salariile.

Amintim faptul că, Bucureștiul a rămas fără buget pentru că USR-PLUS nu a fost convins că proiectul prezentat de Nicuşor Dan ar fi sustenabil pe partea de venituri. Mai exact, cei 17 consilieri USR-PLUS, care formează cel mai numeros grup din Consiliul General, nu au votat proiectul în ședința de săptămâna trecută.

Potrivit Anetna 3, însă, la baza scandalului este cu totul altceva. Mai exact, USR-PLUS dorește, prin viceprimarul Horia Tomescu, să primească drept de semnătură pentru a numi directorii de spitale.

Astfel, Nicușor Dan ar fi șantajat de liderii USR-PLUS, care vor să acapareze toate spitalele din subordinea Primăriei Generale.

“Discutăm despre bugetul Capitalei, care poate afecta și bugetul național, așa cum explica şi premierul Cîtu. Ce se întâmplă la Primăria Capitalei este un șantaj absurd, ridicol şi penibil pe care îl fac consilierii USR-PLUS și accentuez PLUS, pentru că de la PLUS este acest viceprimar, de care n-a auzit nimeni, Tomescu, apropiat al lui Vlad Voiculescu. Se pricepe la acest joc de șantaj, pe care îl duc aceste partide la adresa primarului general”, spune consilierul municipal PMP, Ioana Constantin.

Bucureștiul riscă să ajungă la un colaps financiar

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei a tras și ea un semnal de alarmă în acest context, Ea susține că dacă Bucureștiul nu va avea un buget, va intra în colaps total.

“Pe data de 6 (mai) bugetul e în aer. N-avem buget la Capitală şi, potrivit legii, nu vor mai primi cota aferenta (de la Guvern, n.r.). Ce se întâmplă? Intră totul în colaps: utilități publice, transport, termoficare, spitale, toate prestațiile sociale”, avertizează Firea.

De cealaltă parte, premierul Florin Cîțu le-a transmis celor de la USR-PLUS că nu va tolera ca bugetul național să fie afectat de neînțelegerile de la București.

“Am avut discuții cu primarul general. Ştiu situația din Capitală (…) E foarte important să avem cat mai repede buget la București. Mesajul meu e clar: nu vom susține de la bugetul național întârzieri. Nu va susține bugetul național un derapaj la București. Sunt sigur că se vor găsi soluții rapid, se va vota şi vom merge mai departe”, a declarat premierul Florin Cîțu în cursul zilei de astăzi.