O relație nu va fi niciodată fericită sau de durată dacă persoanele implicate nu investesc aceeași cantitate de timp și efort. Durata unei relații depinde, în mare măsură, de cât de mult se muncește pentru ea. Foarte multe cupluri consideră că iubirea este suficientă pentru a continua, dar de fapt nu este așa. Ambii parteneri trebuie să fie gata să facă compromisuri și să lucreze asemenea unei echipe foarte bine sudate, care este mereu gata să găsească cele mai bune soluții, indiferent de problemele care apar pe parcurs.

De asemenea, există anumite obiceiuri și comportamente care pot duce și mai mult la distrugerea unei relații. Aceste obiceiuri sunt primele care ar trebui remediate.

1. Nu depui efort pentru relația ta

Ai cumva senzația că lucrurile vor funcționa și fără ca tu să depui efort. Vestea rea este că, întotdeauna trebuie să fii gata să lupți pentru dragostea ta. Același lucru este valabil și în cazul partenerului tău.

2. Încerci să ghicești și ai aceeași pretenție de la partenerul tău

Oricât ai vrea, nu ai cum să ghicești ce vrea persoană iubită în această relație, deci nu te aștepta nici ca cineva să știe din start ce îți dorești tu. Pentru a avea relația dorită, trebuie să comunicați cât mai eficient. Comunicarea nu numai că poate întări legătura dintre voi, dar vă poate ajuta să scăpați de anumite neînțelegeri.

 Scapă rapid de aceste obiceiuri rele dacă nu vrei să-ți distrugi relația!
Bad girl arguing with her couple breakup concept with the city in the background

3. Ești de acord doar pentru a evita certurile

Nu poți fi întotdeauna de acord doar pentru a evita conflictele și dezacordurile. Trebuie să dai dovadă de maturitate și să aduci argumentele potrivite atunci când este cazul. Chiar dacă ești într-o relație, nu înseamnă că nu mai ai voie să ai alte opinii sau preferințe și vei spune „da” doar pentru că nu vrei să-ți superi sau să-ți enervezi partenerul.

4. Dai vina pe persoana iubită pentru tot ce ți se întâmplă

Dacă ai probleme, nu poți continua să-ți folosești partenerul ca țap ispășitor. Chiar dacă sunteți împreună, fiecare are propriul mod prin care alege să abordeze și să rezolve problemele. Deci, abordează lucrurile cu calm și nu te mai pregăti atât de rapid să găsești vinovatul pentru deciziile tale. Asumă-ți responsabilitatea pentru ceea ce faci.

5. Tratezi relația ca pe un fel de competiție

Relația în care te afli nu ar trebui să fie deloc o competiție, iar persoana iubită ar trebui să-ți devină coechipier, în nici un caz adversar. Trebuie să ții cont că voi doi sunteți împreună în această relație. Nu poți ține scorul, ignorând complet că ar trebui sa faci mai mult pentru ca lucrurile să funcționeze.