Schimbări majore pentru profesori. Planul dezvăluit de ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că va discuta introducerea unei componente salariale în funcție de performanța dascălilor.

Schimbări majore pentru profesori. Planul dezvăluit de ministrul Educației

Vaccinarea: disponibilitate, doze, prioritate

Cu privire la disponibilitatea personalului din învățământ la vaccinare, ministrul a declarat: „Nu avem un rezultat cu privire la disponibilitatea personalului din învățământ de vaccinare. Sunt 340.000 de angajați în sistemul național de educație, am lansat o interogare, așteptăm raportările numerice cu privire la disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie, orele 16:00”.

Cîmpeanu a precizat că răspunsul privind disponibilitatea de vaccinare nu reprezintă nicicum o obligație de vaccinare, dar pe baza acestui rezultat va putea fi pregătit numărul de doze, precum și prioritatea acordată personalului din învățământ pentru vaccinare, prioritate care va fi corelată perfect cu importanța deschiderii școlii în regim clasic.

„Analiza va fi efectuată după jumătatea lunii ianuarie, după ce vom avea date privind evoluția epidemiologică și rata de infectare în urma vacanței de iarnă, după ce vom avea o imagine mai clară asupra evoluției campaniei de vaccinare, după ce vom analiza și măsurile adoptate de alte state aflate în situații similare și nu în ultimul rând, după ce vom avea realitățile din sistemul de educație pentru care ministerul a cerut raportarea estimată a celor care au avut dificultate cu privire la urmărirea procesului de învățare online”, a spus Cîmpeanu.

„În cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie vom face această analiză, iar decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie cu privire la redeschiderea școlilor în format clasic”.