Şcoli închise!!! Premierul Angliei anunţă că se redeschid „poate pe 8 martie”

Pragul de 100.000 de decese cauzate de Covid-19 a fost depăşit marţi, în Marea Britanie. În acest context, restricţiile au fost prelungite pe tot teritoriul ţării. Aceste măsuri includ amânarea redeschiderii şcolilor.

Şcoli închise!!! Premierul Angliei anunţă că se redeschid „poate pe 8 martie”

Şcolile sunt în continuare închise în Marea Britanie. Potrivit declaraţiilor premierul Boris Johnson redeschiderea lor ar fi posibilă din 8 martie, în funcție de evoluţia campaniei de vaccinare.

Boris Johnson a mai menţionat că decizia finală depinde de îndeplinirea obiectivelor de vaccinare. Unităţile de învăţământ vor vi anunţate cu privire la decizie cu două săptămâni înainte. Oficialul de la Londra recunoaşte că această întârziere ar pute fi „frustrantă” pentru elevi, profesori și părinți, potrivit BBC.

Boris Johnson speră ca restricțiile să poată fi relaxate treptat, după redeschiderea școlilor. Întoarcerea elevilor la şcoală va reprezenta, însă, „primul semn de normalitate”. Mai multe informații despre eficiența vaccinurilor în Regatul Unit vor fi disponibile în săptămâna din 22 februarie. Data țintă de redeschidere a unităţilor de învăţământ este 8 martie.

Când se redeschid şcolile în România

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a afirmat că deşi există interes din partea autorităţilor pentru redeschiderea cît mai rapidă a şcolilor, situaţia va depinde de evoluţia epidemiologică din următoarea perioadă. Premierul Florin Cîţu a spus că decizia finală privind deschiderea şcolilor va fi lută pe 2 februarie, după o serie suplimentară de dezvateri.