SE ÎNCHID DIN NOU școlile? Anunțul făcut de ministrului Educației pentru toți elevii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat care este situația cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor. Se vor închide școlile din nou?

SE ÎNCHID DIN NOU școlile? Anunțul făcut de ministrului Educației pentru toți elevii

Sorin Cîmpeanu a declarat care este situația cazurilor de infectare cu coronavirus în rândul elevilor și angajatorilor în ultimele 24 de ore.

Ministrul Educației a declarat că, în ultimele 24 de ore, în școli s-au raportat doar 45 de cazuri de infectare cu coronavirus în rândul elevilor și 12 cazuri în rândul angajatorilor, numărul este mult mai mic față de zilele trecute, unde media zilnică era de 100 de elevi infectați cu COVID-19.

„Scăderea de astăzi la 45 sper să nu fie întâmplătoare şi să se menţină acest trend”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a vorbit și despre campania de vaccinare. Potrivit acestuia, au fost vaccinați în doar 24 de ore aproape 5.000 de angajați din domeniul învățământului.

„Printre atâtea lucruri îngrijorătoare, campania de vaccinare a persoanelor din învățământ, spun eu, foarte bine, pentru că la ora 18.30 un număr de 5.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, mai exact 4.965 de angajaţi din învăţământ au fost vaccinaţi, astăzi, în centrele dedicate personalului din învăţământ”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, joi seară, într-o intervenţie la un post Tv.

Ministrul Educației a făcut precizări despre vaccinarea cadrelor didactice

În ceea ce privește vaccinarea profesorilor, ministrul a adăugat că numărul celor vaccinați va crește, iar centrele de vaccinare vor fi deschise până la ora 20.00. Ministrul mai subliniează faptul că vaccinarea este necesară și oportună, mai ales având în vedere contextul epidemiologic.

„Per total la această oră angajaţii din învăţământ vaccinaţi cu prima doză sau chiar şi cu rapelul sunt într-un număr de 70.000.

Deci, cu alte cuvinte, s-au dovedit a fi foarte bine binevenită, oportună, necesară, această campanie de vaccinare dedicată personalului din şcolile româneşti şi apreciez încă o dată deschiderea pe care a manifestat-o CNCAV prin coordonatorul său, doctorul Valeriu Gheorghiţă”, a spus ministrul.

Ministrul Educației a mai subliniat că vineri se ve vor mai deschide alte trei centre de vaccinare în Bistrița-Năsăud, Ilfov și Mureș, iar luni ultimele două în Cluj și Arad.