Se închid două săptămâni! Municipiul Braşov reintră în SCENARIUL ROŞU

Veşti proaste pentru românii care şi-au plănuit weekendul la munte. Se pare că municipiul Braşov reintră în scenariul roşu.

Se închid două săptămâni! Municipiul Braşov reintră în SCENARIUL ROŞU

Municipiul Braşov reintră în SCENARIUL ROŞU. Primarul Allen Coliban a anunțat că, de vineri, Brașovul revine la restricțiile anticoronavirus de dinainte de 3 februarie, asta pentru că rata de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiu a trecut din nou pragul de 3 la mia de locuitori.

Municipiul Braşov reintră în SCENARIUL ROŞU. Ce restricţii vor apărea

Se închid din nou instituțiile de cultură, cinematografele, restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri. Allen Coliban a lansat un nou apel către oameni să folosească masca de protecție și să respecte toate celelalte reguli de prevenție.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adse incoptat astăzi Hotărârea nr. 36/2021, care prevede următoarele:

Având în vedere Ordinul comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății nr. 3235/93/04.02.2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unitățiilor/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2; Ca urmare a modificării ratei de incidență în unele unități
administrativ-teritoriale din județul Brașov; Ținând cont de adresa Inspectoratului Școlar al județului Brașov nr. 1260 din data de 18.02.2021; Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov hotărăște:

Art.1 Se aprobă scenariile de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov conform anexei ce face parte integranta din prezenta hotărâre.
Art.2 Prevederile prezentei hotărâri se vor aplica începând cu data de 19.02.2021.
Art.3 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, prin Secretariatul Tehnic Permanent, va comunica prezenta hotărâre tuturor membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov.
Art.4 Instituția Prefectului Județul Brașov va comunica prezenta hotărâre, în regim de urgență, către Direcția de Sănătate Publică Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov.
Art.5 Inspectoratul Școlar Județean Brașov va comunica prezenta hotărâre, în regim de urgență, către toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov.

Pentru următoarele două săptămâni, vor rămâne deschise creșele și grădinițele, iar la școală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele 0 – IV), la celelalte clase școala urmând a se desfășura integral on-line.

Se închid din nou instituțiile de cultură, cinematografele, restaurantele și cafenelele, sălile de jocuri de noroc. Opera, Filarmonica, Teatrul Sică Alexandrescu și Teatrul Arlechino, instituții aflate în subordinea municipalității, și-au suspendat toate spectacolele cu public programate în următoarele două săptămâni, urmând să returneze banii pentru biletele plătite și să treacă la programul de spectacole on-line.