Tot în această ședință se va decide dacă va fi schimbată până la care este permisă circulația, prevăzută în decizia iniţială a CNSU.

Este zi de foc pentru Guvernul României. Toți românii vor afla astăzi până la ce oră le va fi permisă circulația în noaptea de Înviere. Executivul va decide joi dacă restricțiile de Paște vor fi menținute. Florin Cîţu a explicat că Executivul va aproba o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă. Miniștrii vor decide dacă va fi schimbată ora 2:00 dimineaţă, până la care este permisă circulația, pentru Paştele ortodox, prevăzută în decizia iniţială a CNSU.

„Joi este Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă știți foarte bine că era până la ora 2.00 dimineața. Vom vedea mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”,a spus Florin Cîţu. El a dat, astfel, un răspuns legat de solicitarea Bisericii Ortodoxe ca restricţiile de circulaţie să fie ridicate în noaptea de Înviere.

Conform deciziei CNSU aprobate de Guvern pe 25 martie, este permisă circulaţia persoanele în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru a participa la slujbele religioase în Noaptea de Înviere. Aceeaşi măsură a fost aplicată şi pentru Paştele catolic şi Pesah.