Sebastian Stan este un actor celebru, în vârstă de 38 de ani, care locuiește în Statele Unite ale Americii. Născut în Constanța, a părăsit țara natală după primii ani de viață și s-a stabilit cu mama sa în Viena. Patru ani mai târziu, cei doi se mută în New York. Acesta a cochetat cu actoria de la o vârstă fragedă, jucând în piesele de la școală.

În America, vedeta de origine română a început să studieze la o Universitate de Arte, însă a luat și cursuri de actorie și teatru. După terminarea facultății, Sebastian Stan a plecat în Londra la studii timp de un an de zile. Primul său job a fost într-un cinematograf din New York, dar nu ca actor, ci ca vânzător de popcorn.

Sebastian Stan, cel mai celebru român de la Hollywood. Cum a cucerit America cu rolul său din Avengers

După 14 ani de zile, actorul s-a reîntors în țara natală cu un proiect de al său, însă nu a ezitat să viziteze țara și să apară la câteva evenimente mondene. Andreea Esca l-a intervievat pe Sebastian Stan în direct la Pro FM.

Până la succes a fost cale lungă

Deși a cochetat cu actoria din copilărie, constănțeanul a avut multe înfrângeri până să devină celebru. Acesta a trecut prin multe experiențe neplăcute, însă așa a reușit să devină mai puternic, să se perfecționeze și să lupte mai mult pentru visul său.

Deși a avut parte de mai multe refuzuri în urma castingurilor la care participa, Sebastian Stan nu s-a dat bătut. Așa, artistul a ajuns să joace în filme și seriale de succes. Primul său rol important a fost în anul 2007, când l-a interpretat pe Carter în unul dintre cele mai iubite și populare seriale, Gossip Girl. 

Sebastian Stan, cel mai celebru român de la Hollywood. Cum a cucerit America cu rolul său din Avengers

Sebastian Stan a intrat in Studiourile Marvel

Patru ani mai târziu, românul de la Hollywood avea să apară în celebrul film Captain America: The First Avenger, jucându-l pe Bucky Barnes. În 2014, după multe alte proiecte importante, acesta își reia rolul într-un alt film din Universul Cinematic Marvel.

Peste alți doi ani, Sebastian Stan primește cel mai important rol al său, Captain America în filmul din aceeași serie Marvel, numit Captain America: Civil War. Până în prezent, actorul a semnat un contract pentru nouă filme Marvel Studios, însă a jucat doar în patru.