Secrete japoneze de frumusețe pe care orice femeie trebuie să le știe!

Când vine vorba de frumusețe, femeile din Japonia sunt renumite pentru tenul perfect pe care îl au.

Secrete japoneze de frumusețe pe care orice femeie trebui să le știe!
Secrete japoneze de frumusețe pe care orice femeie trebui să le știe!

Femeile din Japonia au bătut toate recordurile atunci când vine vorba de a arăta cu zeci de ani mai tinere decât vârsta lor reală. De multe ori ele arată atât de bine, încât cu greu poți spune câți ani au. Desigur, asemenea rezultate implică și anumite trucuri care sunt folosite cu rigurozitate.

Apa de orez

Orezul este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți care protejează pielea împotriva îmbătrânirii timpurii, o calmează și o face să arate mai strălucitoare. De fapt, acest secret de frumusețe nu este folosit doar în Japonia. Ci și în alte părți ale Asiei. Femeile japoneze folosesc de mult timp apa de orez pentru a-și spăla fețele și părul. Iar aceasta poate fi preparată chiar în confortul propriei case.

Tot ce trebuie să faci este să iei jumătate de cană de orez, care a fost spălat înainte și peste acesta să pui două căni de apă. Lași orezul la înmuiat 15 minute, după care strecori apa de orez și începi să o folosești. O poți ține la frigider pentru a rezista mai mult.

Algele

Algele au devenit cunoscute pentru proprietățile uimitoare. Și pe lângă că sunt consumate în diverse diete, japonezele le folosesc și pentru a obține un ten mai frumos și hidratat.

Pentru a face o mască cu alge marine, amestecă ¼ ceașcă de pulbere de alge marine cu apă caldă și ulei de măsline, până când obții un amestec omogen și gros. Aplică amestecul pe gât și față și lasă-l să acționeze pentru 15 minute, după care folosește apă caldă pentru a te curăța.

Secrete japoneze de frumusețe pe care orice femeie trebui să le știe!
Kiko Mizuhara/ Shiseido Maquillage Foto: teammizuhara.tumblr.com

Colagenul

Colagenul este o proteină structurală importantă și joacă un rol important pentru piele. În Japonia oamenii cumpără tot felul de suplimente de colagen. Care se vând sub formă de pastile, jeleuri, bomboane și băuturi. Unii oameni de știință susțin că suplimentele de colagen, pe care poți să le cumperi de-a gata, nu sunt de ajutor. Însă se poate crește nivelul de colagen al pielii în mod natural. Cu ajutorul consumului de pește, pui, albușuri de ou, verdeață și citrice.

Evită soarele

Femeile din Japonia au grijă la soare care este cel mai rău dușman al pielii. Indiferent de vârstă ele aleg să se protejeze prin purtarea de pălării, dar și prin folosirea cremelor și loțiunilor care oferă protecție solară. Pe lângă faptul că le ajută să aibă o piele perfectă, acestea previn pigmentarea și apariția petelor pe piele.

Ceaiul verde

Deși există multe feluri de ceai (cum ar fi Matcha), în Japonia este o băutură foarte obișnuită. De fapt, unii oameni ajung să consume mai mult ceai decât apă. Ceaiul verde este bogat în fitochimicale, este bun pentru detoxifiere și, în general, a fi hidratat nu este niciodată un lucru rău. Prin urmare, ajută la reducerea ridurilor și a liniilor fine.