SFÂRȘITUL pandemiei. Previziune INCREDIBILĂ a unui expert american

Chirurgul american Marty Makary, profesor la Universitatea Johns Hopkins, a avansat o ipoteză pe cât de surprinzătoare, pe atât de îndrăzneață în privința sfârșitului pandemiei de coronavirus.

SFÂRȘITUL pandemiei. Previziune INCREDIBILĂ a unui expert american

Într-o scrisoare publicată în cotidianul The Wall Street Journal, expertul american afirmă că ”pandemia aproape va dispărea” până la sfârșitul lunii aprilie. El susține chiar că, la nivelul Statelor Unite, unde numărul deceselor a depășit 500.000, numărul cotidian de îmbolnăviri a scăzut cu 77% începând din luna ianuarie.

”Sunt motive bine întemeiate să credem că țara se îndreaptă spre un nivel de infectări extrem de coborât. Având în vedere că multe persoane au contractat boala COVID-19, dar majoritatea fie nu au prezentat simptome, fie au fost foarte ușoare, mai rămân puțin americani care nu au fost infectați cu virusul START-CoV-2”, scrie profesorul american în articolul său din WSJ.

”Dacă lucrurile vor urma traiectoria actuală, anticipez că boala COVID-19 aproape va dispărea până în luna aprilie, ceea ce va permite americanilor să revină la viața lor normală”, a adăugat specialistul de peste Ocean.

Marty Makary estimează că numărul ridicat de persoane care au fost infectate, redus la jumătate de campania de vaccinare, ar putea contribui la crearea unei imunități colective în perioada de primăvară. Expertul consideră că acest lucru va proteja populația împotriva altor variante de virus, precum tulpina britanică sau sud-africană, limitând propagarea coronavirusului.

”Când lanțul de trasmitere a virusului se rupe în mai multe locuri, pentru virus devine mai dificil să se extindă, lucru valabil și pentru versiunile lui”, a subliniat Marty Makary.