Sfaturi de care trebuie să ții cont dacă vrei să-ți crești productivitatea atunci când lucrezi de acasă!

Dacă vrei să rămâi la fel de productiv și atunci când lucrezi de acasă există câteva trucuri pe care trebuie să le pui în practică.

Sfaturi de care trebuie să ții cont dacă vrei să-ți crești productivitatea atunci când lucrezi de acasă!
Sfaturi de care trebuie să ții cont dacă vrei să-ți crești productivitatea atunci când lucrezi de acasă!

Acum când tot mai mulți oameni au început să lucreze de acasă lucrurile s-au schimbat considerabil. Iar dacă te numeri printre cei care și-au mutat biroul în sufragerie știi deja că cea mai mare provocare este să poți rămâne la fel de productiv.

De aceea este important să știi cum îți poți face treaba chiar și în această situație, iar aceste sfaturi s-ar putea să te ajute mai mult decât ai crede.

Trezește-te devreme

Potrivit cercetărilor, oamenii care încep munca de dimineață pot fi mai productivi, deoarece din cauză că s-au trezit devreme au mai mult timp pentru a se pregăti pentru ziua respectivă.

Creează-ți un spațiu de lucru

Este important să te instalezi într-un spațiu în care să te poți concentra. Deci alege-ți un loc în care să te simți cât mai confortabil și care te ajută să reduci distragerile. Încearcă să găsești în casă un spațiu care să semene cât de cât cu fostul tău birou.

Asigură-te că ai plante în jur

Studiile au arătat că lucrul în apropierea plantelor poate crește productivitatea cu 15{7b559d9bc0b5bb726961c416e0eebc06f528451fbebdeac336664fab44521158}. În plus ajuta și la creșterea puterii de concentrare. De asemenea, este o scuză bună de a înveseli acel spațiu.

Eliminați distragerile

Chiar dacă nu ai posibilitatea de a te instala într-o cameră separată, poți face totuși ceva pentru a elimina distragerile. Îndepărtează totul de pe masa și asigură-te că nu ai televizorul deschis. De fapt, asigură-te că elimini orice lucru care ți-ar putea distrage atenția.

Sfaturi de care trebuie să ții cont dacă vrei să-ți crești productivitatea atunci când lucrezi de acasă!
Foto: pixabay.com

Îmbracă-te de muncă

Oricât de mare ar fi tentația de a sta în pijamale, trebuie să te asiguri că te îmbraci ceva mai formal. Studiile sugerează că oamenii se simt mai autoritari, de încredere și competențe atunci când poartă îmbrăcăminte formală.

Fă-ți o listă cu obiective clare

Munca de acasă necesită abilități diferite pentru a rămâne organizat. Pentru a avea o imagine clară a ceea ce trebuie să faci, stabilește obiectivele săptămânale, dar fă-ți și o listă a sarcinilor de zi cu zi.

Rămâi hidratat

Conform studiilor, chiar și o pierdere de unu până la doi la sută din apa corpului – ar putea fi considerat o deshidratare ușoară – lucru care afectează negativ performanțele cognitive. Pentru a preveni deshidratarea încearcă să bei cel puțin doi litri de apă pe zi.

Mergi la o plimbare

Experții spun că luarea unor pauze regulate te poate ajuta să rămâi mult mai productiv. Pe tot parcursul zilei de lucru, asigură-te că dacă ai lucrat 75 până la 90 de minute, să iei o pauză de 15 minute. Iar dacă ai posibilitatea mergi la o scurtă plimbare în aer liber.

Recompensează-te

Studiile arată că persoanele care au primit recompense imediate și frecvente pentru îndeplinirea sarcinilor mici au raportat mai mult interes și mai multă plăcere în munca lor. Găsește  recompense care să te motiveze.