Atunci când ești în postura de părinte singur poate fi destul de dificil să iei în calcul ideea de întâlni pe cineva nou. Mai ales că în primul rând te gândești la copil. Dacă totuși ai de gând să încerci din nou, aceste sfaturi te pot ajuta.

Asigură-te că te interesează și persoana, nu doar ideea de a fi într-o relație

O relație cu cineva care nu te atrage cu adevărat este din start un eșec. Așadar, asigură-te că îți place persoana cu care te întâlnești și nu doar ideea de a fi într-o relație. De asemenea, asigură-te că nu treci cu vederea lucrurile importante.

Nu renunța la independența și viața ta socială

Când ești un părinte singur, timpul este limitat. Trebuie să planifici orice ieșire fără copii cu mare atenție. Dacă ai găsit pe cineva care te interesează cu adevărat organizează-ți timpul liber în așa fel încât să nu-ți petreci tot timpul doar cu acea persoană. Continuă să-ți vezi prietenii și familia.

Continuă să îți faci timp doar pentru tine. Nu te grăbi să cauți o babysitter de ultimul moment doar pentru că noul partener îți cere acest lucru. Păstrează un echilibrul astfel încât să nu trebuiască să-ți schimbi complet viața. Și ia lucrurile încet.

Sfaturi de întâlniri de care ar trebui să ții cont atunci când ești un părinte singur!
Foto: pixabay.com

Concentrează-te mai mult pe prezent

Relațiile tale din trecut te-au ajutat să te maturizezi și să devii cine ești astăzi. Dar doar pentru că te-au modelat nu înseamnă că trebuie să te concentrezi prea mult asupra lor. Este momentul să te gândești la ceea ce trăiești în prezent.

Vorbește despre obiectivele tale

Nu spune nimeni că trebui să începi să faci planuri de nuntă, după primele întâlniri. Dar dacă simți că ai găsit o persoană alături de care ai putea avea o relație de lungă durată trebuie să te asiguri că sunteți pe aceeași lungime de undă. Deci în primele câteva întâlniri, ar trebui să începeți să vorbiți despre care sunt obiectivele voastre viitoare.

Nu vorbi despre fosta/ fostul prea des

Având în vedere că ești în postura de părinte singur nu ar trebui să-ți aduci prea mult fostul partener în discuție. Nu uita că nu datorezi nimănui explicații pentru trecutul tău. Și chiar dacă vrei să împărtășești câteva informații despre cele întâmplate, este posibil să nu fie momentul potrivit. Deci oferă cât mai puține detalii.  În special, nu începe să vorbești despre toate lucrurile oribile pe care le-a făcut vreodată fostul partener sau alte detalii prea intime.

Nu te grăbi să folosești etichete

Iubit, iubită, partener, parteneră.. există o mulțime de etichete care pot fi folosite. Însă nu ar trebui să te grăbești prea tare la acest capitol. Ai trecut deja printr-o relație sau căsnicie eșuată, deci ia-ți timpul necesar pentru a cunoaște persoana cu care ai început să te vezi.

Bucură-te de noua legătură

Nu te îngrijora prea tare în legătură cu ce ar putea merge rău. Nu începe să analizezi fiecare lucru pe care îl face sau spune celălalt. Nu te stresa legat de cum arăți sau alte aspecte de genul.
În schimb, bucură-te de relație. Bucură-te de timpul petrecut cu această persoană. Dacă lucrurile se încheie înseamnă că nu au fost menite să reziste, iar dacă relația merge din ce în ce mai bine, atunci a venit momentul să le prezinți copiilor noua persoană din viața ta.