Situație îngrijorătoare! Apar primele semne ale sărăciei: Criza economică devine inevitabilă

Au început să apară primele semne ale ”apocalipsei” economice din Europa. Valul de sărăcie ce urmează să se abată încet, încet peste ”Bătrânul Continent” are ca punct de plecare căderea uneia dintre cele mai de bază industrii ale actualei societăți.

Situație îngrijorătoare! Apar primele semne ale sărăciei: Criza economică devine inevitabilă

Industrii întregi, cum ar fi cea a ospitalităţii, au fost puse pe butuci. Ca să supravieţuiască, mulţi oameni de pe tot continentul au fost nevoiţi să apeleze la băncile de alimente pentru a avea ce pune pe masă.

În Spania, mii de oameni au ajuns la mila organizațiilor caritabile pentru a face rost de alimentele necesare ca să supraviețuiască.

Economia spaniolă dădea semne că își revine atunci când pandemia de coronavirus a lovit în plin peninsula iberică.

Acum, băncile de alimente au devenit esențiale pentru oamenii care au rămas fără locuri de muncă.

În Franța, un sfert dintre tineri nu își găsesc de lucru și mulți studenți au ajuns să aștepte la coadă la băncile de alimente, din cauză că pandemia le-a tăiat sursele de venit.

Este cazul unei tinere care studiază managementul hotelier și înainte de pandemie își rotunjea veniturile lucrând într-un restaurant.

Leïla Ideddaim, studentă: ”Încerc să găsesc muncă temporară atunci când am ocazia, pentru că nu există joburi în restaurante. Așa că, atunci când pot, fac inventare în magazine sau mă angajez temporar în centre comerciale”.

Tânăra, și mulți alții aflați în aceeași situație ca ea, au primit ajutor de la o organizație pariziană care colectează și distribuie hrana rămasă nevândută în magazine.

Julien Meimon: “Distribuim în aceste plase peste două tone și jumătate de alimente. Peste două tone și jumătate, de fapt sunt aproape trei. Nu știu dacă realizați, dar e o cantitate uriașă”.

Leïla Ideddaim: “Mă simt ușurată, o să mănânc mai bine. Altfel aș fi mâncat paste în fiecare zi sau mâncare ieftină. Așa, mănânc mai bine și economisesc mult în fiecare lună pentru că nu trebuie să mai cumpăr mâncare și nici obiecte de igienă personală. Bineînțeles, rămân cu cheltuielile pentru întreținere, asigurarea, transportul”.