Numărul infectărilor din România, de 4 ori mai mare decât cel raportat? Un renumit medic dă cifrele autorităților peste cap

Beatrice Mahler a transmis informațiile respective în urma unei întrebări legate de contaminările din România. Astfel, aceasta a punctat că „este o combinaţie de tulpini care circulă, care creează o paletă diferită de simptome şi pe care nu avem cum să o evidenţiem fără secvenţiere genică”.

Totodată, managerul Institutului „Marius Nasta” a explicat că medicii trec prin cea mai dificilă perioadă din ultimul an, în contextul în care numărul de infectări a crescut considerabil.

Pacienţii care vin ajung cu forme extrem de severe

„Aproape tot pavilionul respectiv s-a transformat într-o secţie de terapie intensivă, pentru că pacienţii care vin ajung cu forme extrem de severe. (…) Sunt pacienţi care vin de acasă şi unii nu vor să rămână internaţi pentru că le este frică de spital. Sunt pacienţi care ajung în spital cu saturaţie extrem de mică şi vin extrem de târziu, moment în care apar complicaţii.

Este acea lipsă permanentă de paturi suplimentare sau nevoie de paturi suplimentare pe care ca instituţie o poţi gestiona doar până la un punct, după care medicul de gardă se vede în imposiblitatea de a găsi soluţii şi acest lucru este extrem de stresant”, a declarat Beatrice Mahler pentru Digi 24.

De asemenea, aceasta a explicat că, în opinia ei, cazurile de COVID sunt mai grele deoarece s-a schimbat boala iar „cazurile care au forme de evoluţie severă ajung să dezvolte forme brutal de violente, cu necesar crescut de oxigen”.

Comparativ, anul trecut „aveam debutul bolii, după 6 – 7 zile pacientul avea evoluţia către forma critică, acel procent de 5% unde era cazul -. În acest moment avem o categorie de pacienţi care ajung să stea acasă până ziua 12-13 cu saturaţie normală la domiciliu şi care ajung către finalul perioadei – ziua 13-a sau a 14-a – la spital, când le scade saturaţia şi se simt rău. Aceştia au nevoie nu de 5 litri de oxigen, nu de 10 litri, ci de o concentraţie foarte mare de oxigen”, a completat medicul