O crimă înfiorătoare petrecută în Spania a șocat întreaga lume. Două surori, în vârstă de un an, respectiv, 6 ani, au fost ucise cu sânge rece chiar de tatăl său. Gestul nebunesc a fost făcut din răzbunare față de fosta soție și mama fetițelor sale.

Când au dispărut fetele

Tomás Gimeno a intenționat să le omoare pe cele două fetițe, Olivia și Anna, cu scopul de a-i „provoca fostei soții cea mai mare durere pe care și-o putea imagina, determinând-o să-și imagineze cu incertitudine soarta pe care micuțele o suferiseră în mâinile sale”. Acest lucru a fost menționat de către un judecător al Tribunalului de Primă Instanță și Instrucțiune numărul 3 din Güimar, într-un ordin emis sâmbătă.

Judecătorul subliniază, de asemenea, că de la divorțul de Beatriz Zimmermann și Tomás Gimeno, el a menținut un tratament umilitor și degradant față de fosta soție, adresându-i comentarii zilnice de descalificare, în special concentrându-se pe acuzașii referitoare la faptul că femeia și-a refăcut viața cu un nou partener, repetând în permanență faptul că el nu era de acord ca fiicele sale să petreacă timp cu acesta.

În ziua crimei, Tomas și-a luat fiicele de la mama sa, motivând că dorește să petreacă împreună timp, însă nimeni nu s-ar fi așteptat la o asemenea tragedie. Astfel, începând cu data de 27 aprilie, viața femeii a devenit un coșmar, singurul său scop fiind să-și găsească fiicele. Femeia a cerut ajutorul tuturor, a distribuit poze și filmulețe cu cele două fetițe, ba chiar a transmis mesaje emoționante în care se ruga și implora să-i fie găsiți în viață copiii.

Din păcate, lucrurile nu s-au întâmplat așa cum și-ar fi dorit toată lumea astfel că trupul uneia dintre fetițe a fost găsit săptămâna trecută, după o lungă perioadă de căutări disperate în apele adânci din largul insulei Tenerife, într-o pungă legată de o ancoră. Potrivit autorităților, cele două fetițe ar fi fost drogate înainte de a fi omorâte, iar ulterior, învelite în prosoape și puse în saci de gunoi, transportați în niște genți sport, care ar fi fost amplasate în yachtul pe care îl deținea.

Crima a fost premeditată

Potrivit judecătorilor, crima a fost premeditată, astfel că Gimeno s-ar fi dus cu cadavrele fetelor în mașină chiar la casa unde locuiau părinții săi, acolo unde a lăsat cardurile bancare, câinele și cheia de la mașină. Confirm ultimelor informații, asasinul ar fi lăsat și o scrisoare de adio și câteva mii de euro pentru noua sa parteneră.

Raportul judecătorilor a arătat în continuare modul în care tatăl criminal și-a dus planul până la final. Acesta a carat gențile cu trupurile copiilor săi până la ambarcațiunea sa, căutând în larg o zonă foarte adâncă pentru a-și arunca fetițele, fără ca acestea să poatp fi găsite.
În ziua următoare, barca acestuia și scaunul de mașină al unei fetițe au fost găsite plutind pe mare.

După 44 de zile de căutări, unul din trupurile fetiței au fost găsite într-un sac, iar o altă pungă ar fi fost găsită goală în apropiere.

Până în acest moment, trupurile neînsuflețite ale tatălui și celei de-a doua fetițe nu au fost găsite, însă mama dorește cu insistență acest lucru. Femeia a declarat că nu poate trece mai departe până când nu va avea certitudinea că fetița ei nu ar mai putea fi salvată.

„A căutat să creeze incertitudine cu privire la destinația fiicelor sale, ascunzându-le cadavrele acolo unde a crezut că nu vor fi găsite niciodată. Și toate acestea, după ce și-a anunțat fosta soție și rudele că pleacă împreună cu Olivia și Anna și că nu vor mai fi văzuți vreodată”, se arată în raportul judecătorului.

Ce scrisoare a trimis mama fetelor

Beatriz Zimmermann, mama Annei și Oliviei, a petrecut 45 de zile suferind infinita durere de a nu știi ce s-a întâmplat cu fiicele ei. A sperat mereu să le revadă, până joi, atunci când s-a confirmat descoperirea trupului neînsuflețit al Oliviei.

Câteva zile mai târziu, femeia distrusă și-a găsit puterea de a scrie o scrisoare de mulțumire tuturor celor care au însoțit-o în disperarea și durerea ei.

„Cu toată durerea din sufletul meu vreau să vă scriu o scrisoare de mulțumire tuturor celor care ați fost în inimile și rugăciunile mele, oferind toată dragostea și ajutorul pentru ca această căutare să aibă un final fericit .

Din păcate nu a fost așa. Suferind în durere cel mai monstruos act pe care o persoană îl poate comite: uciderea propriilor copii nevinovați. Îmi sfâșie inima faptul că nu am putut să le salvez.

Îmi doresc să fi fost acolo, ținându-le de mână în acel moment, să putem muri împreună. Însă nu s-a întâmplat așa, pentru că Tomas a vrut să mă facă să sufăr pentru tot restul vieții mele”, se arată în scrisoarea trimisă presei de către Beatriz Zimmermann.

Vezi mai multe poze în galeria foto.