Top 3 cele mai întâlnite vise. Iată ce semnifică

Se întâmplă adesea să visăm lucruri care a doua zi ne dau foarte mult de gândit, sau ne fac să povestim şi celorlalţi. Aşa au descoperit specialiştii care sunt cele mai întâlnite vise.

Top 3 cele mai întâlnite vise. Iată ce semnifică
Top 3 cele mai întâlnite vise. Iată ce semnifică

Visăm lucruri care ne agită sau care ne fac să ne gândim a doua zi de ce le avem. Se pare că medicii specializaţi în somnologie încearcă să descopere de ce visăm anumite lucruri şi ce legătură au cu memoria afectivă. Între timp, oamenii au reuşit să găsească o explicaţie pentru fiecare vis apărut. Iată un top 3 al celor mai întâlnite vise.

Pentru început: Ce sunt visele

Visul reprezintă o formă a imaginaţiei involuntare cu conţinut de material inconştient şi experienţă subconştientă. Este vorba despre un ansamblu al imaginilor, sunetelor, ideilor, emoţiilor şi trăirilor care apar în timpul somnului.

Gândirea şi memoria sunt secundare, asta deoarece persoana care doarme percepe evenimente petrecute în perioada anterioară, sau lucruri care au marcat-o sau pe care şi le doreşte.

Un om petrece 6 ani visând

Cercetătorii au descoperit faptul că o persoană petrece aproximativ 6 ani din viaţă visând. O ramură specială a somnologiei studiază din abundenţă aceste trăiri. Media viselor din cei şase ani ar fi de două ore într-o noapte.

Şi ca să nu intrăm mai mult în termeni medicali de specialitate, vă prezentăm o serie de vise des întâlnite la oameni. Cercetarea s-a făcut pe sute de mii de oameni cu vârste cuprinse între 6 şi 60 de ani.

Top 3 vise extrem de întâlnite. Ce înseamnă ele

Apa

Visezi apă. Apa, de obicei, semnifică o parte a corpului care tinde să se relaxeze, până într-un anumit punct. Dacă visezi apă lină, în popor se spune că ai parte de un viitor liniştit, iar dacă visez apă tulbure sau că te înneci, se spune că eşti extrem de agitat sţi că presiunea apasă foarte mult corpul tău.

Top 3 cele mai întâlnite vise. Iată ce semnifică
Top 3 cele mai întâlnite vise. Iată ce semnifică

Coşmarurile

Zoombie, monştri, bătăi, certuri, decese, căderi în gol lucruri neplăcute. Aceste vise te pot trezi brusc în noapte şi te poţi alege cu un atac de panică destul de mare. Sunt vise care reflectă substraturi ale gândirii, marcate de evenimente care au traumatizat persoana, de-a lungul timpului. Pentru a evita astfel de vise, nu vă uitaţi la filme de groază înainte de somn sau nu luaţi parte la evenimente sau discuţii cu efect negativ asupra psihicului.

Câini

În popor, visatul câinilor se spune că înseamnă duşman. Cei mai mulţi oameni care visează câine, îşi aduc aminte a doua zi că au visat că erau alergaţi de patrupede, muşcaţi, lătraţi sau mârâiţi. Şi acest tip creează o stare puternică de panică.