Top 4 motive pentru care ești încă singură

Inteligentă, drăguță, atractivă și totuși singură! Unde este de fapt problema?

„Nu vii și tu cu un băiat?” este întrebarea pe care o auzi la toate întâlnirile de familie. De ce nu ai pe cineva, de ce nu te mariți, când îți găsești un iubit sunt doar câteva exemple pentru cele mai enervante întrebări.

Singurătatea este un moment al vieții de care majoritatea femeilor fug. Însă, sunt situații în care poate chiar tu îți dorești să fii așa și te simți bine, dar poate este și perioada de care ei nevoie în viața ta.

Iată ce spun specialiștii în terapie de cuplu referitor la motivele singurătății:

Traumele din copilărie

Este știut deja faptul că prima parte a vieții este cea care te formează ca adult. Atunci îți dezvolți inteligența emoțională.

Abandonul unuia dintre părinți, divorțul lor sau viața de familie agitată te pot face să fii extrem de reticentă în fața iubirii.

Frica

Frica de suferință vine odată cu experiențele nefericite din trecut. Dacă ai fost rănită o dată, începe să îți fie teamă de o nouă experiență cu un alt bărbat. Te sperie ideea de a fi din nou vulnerabilă și renunți la gândul unei noi relații.

În astfel de momente, nu vrei să mai permiți nimănui să intre in viața ta. Astfel, îți aglomerezi agenda, te scufunzi în muncă să fii sigură ca nu mai ai timp de altceva.

Nu te-ai vindecat

După încheierea unei relații, dacă alegi să rămâi singură o perioadă și nu să te arunci în brațele altui bărbat arată că ești o femeie matură. Cea mai înțeleaptă decizie pe care o poți lua este să lucrezi cu tine, să reușești să te detașezi de trecut.

Abia după poți începe o nouă relație fără rănile lăsate de fostul. În acest fel, niciunul dintre voi nu va avea de suferit. Rănile tale nevindecate îl pot afecta și pe viitorul tău iubit, așa că ai grijă!

Nu ai găsit pe cineva potrivit pentru tine

Faptul că ești dispusă să stai singură până găsești bărbatul care să te facă fericită, este un gest de admirat. Mai bine singură decât într-o relație de complezență.

Acest lucru denotă că ai anumite standarde, nu îți dorești în viața ta orice bărbat și astfel vei găsi exact jumătatea care să te completeze perfect. În timpul acesta poți lucra la tine, să te descoperi mai bine și să știi exact ce îți dorești.