Top 7 greșeli pe care foarte multe femei ajung să le facă și care le afectează tenul!

S-ar putea ca deși acorzi atenție procesului de îngrijirea a tenului și ai deja o rutină s-ar putea ca fără să-ți dai seama să faci anumite greșeli.

Top 7 greșeli pe care foarte multe femei ajung să le facă și care le afectează tenul!
Top 7 greșeli pe care foarte multe femei ajung să le facă și care le afectează tenul!

Majoritatea femeilor au deja o rutină de îngrijire a pielii pe care o respectă. Însă chiar și așa tot pot ajunge fără să-și dea seama să facă greșeli care pot să le afecteze tenul pe termen lung. Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente greșeli.

Supra exfolierea

Deși este tentant să îți exfoliezi tenul cât mai des, acest lucru este foarte dăunător pe termen lung pentru că ajungi să elimini prea mult stratul superior de piele. Ajungi să elimini bariera de protecție pe care o are pielea ta. Și odată îndepărtat, pielea este expusă la tot felul de toxine din mediu.

Nu te demachiezi înainte de somn

Poți fi iertată, dacă nu te demachiezi într-o seară însă nu face din acest lucru un obicei. Dacă nu-ți îndepărtezi machiajul înainte de a merge la somn ți se înfundă porii și glandele uleioase. Și când acest lucru se întâmplă porii pot să pară mai mari.

Nu te cureți corect

Este posibil să fii foarte atentă atunci când îți îndepărtezi machiajului, dar chiar și așa s-ar putea întâmpla să nu folosești produsul de curățare potrivit. Deci, caută un produs de curățare care să conțină ingredientele potrivite.

Nu folosești protecție solară în fiecare zi

Protecția solară nu este doar pentru plajă: cea mai bună armă împotriva îmbătrânirii pielii este o bună protecție solară. Folosește protecție solară ca să aibă un fractor de producție de 30 sau chiar mai mare. De asemenea, asigură-te că aplici protecție solară în zona decolteului și pe partea de sus a mâinilor, zilnic.

Top 7 greșeli pe care foarte multe femei ajung să le facă și care le afectează tenul!
Foto: pixabay.com

Utilizarea pensulelor de machiaj murdare

Da, acest lucru dăunează mai mult pielii decât ai crede. Așa că ar fi bine să investești într-un produs pentru curățarea pensulelor, în special pentru pensula. Dacă îți păstrezi pensulele curate în fiecare o să te asiguri că nicio murdărie și resturile de machiaj vechi nu îți va afecta pielea.

Nu aplici produsele în ordinea corectă

Unul dintre secretele prin care poți maximiza beneficiile produselor pe care le folosești în rutina ta de îngrijire este să le aplici în ordinea corectă. Ține minte că produsele cu consistență mai grea pot împiedica pătrunderea în piele a produselor cu o greutate mai mică. Iar din această cauză ele nu-și pot face efectul.

Utilizarea excesivă a tuturor produselor

La fel ca în cazul demachierii excesive, utilizarea în exces a produselor de curățat sau a produselor cu retinol cauzează probleme pentru ten.

Stoarcerea coșurilor

Oricât de tentată ai fi să faci acest lucru trebuie să știi că este e o idee proastă pentru pielea ta în general. Când un dermatolog sparge un coș, acesta exercită o presiune descendentă, însă atunci când tu faci acest lucru s-ar putea să nu o faci corect și infecția să ajunge și pe altă porțiune a feței.