Un studiu realizat de Fundația Oswaldo Cruz, cel mai mare centru de cercetare științifică din Brazilia și America Latină, notează faptul că o persoane care se reinfectează cu virusul ucigaș poate avea simptome mult mai puternice.

Conform oamenilor de știință, oamenii care au contactat virusul provenit din China și au avut forme ușoare, care nu au necesitat spitalizare, nu au dezvoltat un răspuns imunitar suficient la virus. În acest sens, șansele ca persoana respectivă să se infecteze iar cu virusul, inclusiv cu aceeași variantă contactată inițial, cresc foarte mult.

Informații noi despre Covid-19!

Potrivit cercetării, dacă un om se reinfectează cu aceeași tulpină a virusului, acest lucru este cauzat de faptul că omul nu și-a creat o memorie imunitară. În ceea ce privește infectarea cu o altă tulpină, lucrul acesta ar putea avea loc din cauza faptului că ea ar scăpa vigilenței sistemului imunitar și nu ar fi recunoscută de memoria generată anterior.

Aceste concluzii au fost trase de cercetători după ce 30 de persoane au fost monitorizate, de la începutul lunii martie 2020, momentul în care s-a declanșat pandemia în Brazilia, și până la sfârșitul anului trecut. Dintre aceste persoane, patru s-au infectat cu Covid-19, iar unii dintre ei s-au reinfectat cu aceeași tulpină.

O persoană care se reinfectează cu Covid-19 are simptome mai puternice

În cazul celor patru oameni care s-au infectat, virusul a dezvoltat o formă ușoară de boală, însă la a doua contagiere, simptomele au fost mai puternice, însă nu au necesitat spitalizare.

“Aceste persoane nu au avut o imunitate detectabilă decât după cea de-a doua infectare. Acest lucru ne determină să credem că pentru o parte din populaţie care a contractat o formă uşoară a bolii, nu este suficientă o singură expune la virus, fiind necesară mai mult de una pentru a dezvolta un anumit grad de imunitate”, a explicat Thiago Moreno, om de știință la Centrul de Dezvoltare Tehnologică şi Sănătate Fiocruz şi coordonator al studiului.

Oamenii se pot infecta chiar și de trei ori cu Covid-19

Chiar dacă până în prezent a fost studiată posibilitatea infectării de două ori cu Covid-19, expertul nu a eliminat posibilitatea infectării chiar și de trei ori. El spune că nimeni nu știe cât durează imunitatea după infectare. Conform acestuia, o persoană ar putea fi vulnerabilă la o nouă contagiere, inclusiv la îmbolnăvirea cu o altă variantă diferită.