Doliu în lumea presei. Jurnalistul Mihai Leder, corespondent al Antena 3, s-a stins din viață, luni, la vârsta de 58 de ani. El a murit chiar de Ziua Internaţională a Libertăţii Presei.

Potrivit informațiilor transmise de Antena 3, Mihai Leder era corespondent la Antena 1, pe judeţul Bistriţa-Năsăud, din anul 2000, iar din anul 2005 a devenit corespondent al Antena 3. Avea o experiență în presă de peste 20 de ani.

În ceea ce privește cauza morții, potrivit sursei citate, în urmă cu o săptămână, starea de sănătate a jurnalistului s-a degradat. El a fost transportat la spitalul din Bistriţa, acolo unde a fost internat pe secţia ATI. Ulterior, Mişu a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Cluj, însă toate eforturile depuse de medici au fost în zadar. Inima acestuia s-a oprit.

Tragedie în televiziune! A murit un jurnalist de la Antena 3. Avea o experiență de 20 de ani în presă

Doliu la Antena 3

Tina Dumitrescu, o jurnalistă din Bistriţa, colegă şi prietenă a lui Mişu, a postat un mesaj emoţionant în memoria lui Mihai Leder. Aceasta l-a descris ca fiind un om glumeț și a subliniat faptul că începând cu această zi, presa locală este una mult mai săracă.

“Mișu Leder, la ultima conferință de presă unde l-am văzut în viață, cu un ministru UDMR, întreabă pe careva cum se zice “galben” în maghiară. Că așa glumea Mişu, cu substrat. I se răspunde și îl auzim pe Mișu: “Sigur nu yellow?” Am râs de ne-am împrăștiat! Era într-o zi bună Mișu, deși aveam de umblat și după Cseke și îl pândeam și pe Orban la colț de Casă de cultură, pe ploaie.

Se întâmpla acum două săptămâni jumate… Iar azi, taman de ziua presei, aflu că Mișu nu mai e printre noi… De azi, suntem mai săraci ca presă locală. Mișu a fost mereu altfel, arțăgos, tranșant, enervant de multe ori, dar neobosit. Nu știu cu cine nu te-ai certat, Mișule, dar sigur după aceea ai și râs cu persoana respectivă, iar azi te plângem și te regretăm. Dumnezeu să aibă grijă de tine! Condoleanțe familiei!”, a scris jurnalista în postarea de pe Faceboook.