Dramă sfâșietoare pentru doi români stabiliți în Italia, după ce fetița lor de doar patru anișori a murit, miercuri, la scurt timp după masă. Tinerii au solicitat imediat intervenția medicilor, însă efortul despus de aceștia pentru a o salva a fost în zadar.

Se zice că nu există durere mai mare decât aceea ca părinții să-și înmormânteze copii, dar din păcate, aceste cazuri devin tot mai obișnuite. Un caz teribil a avut loc în în Mentana (Lazio), Italia, acolo unde o fetiță de patru ani a acuzat stări de rău, imediat după ce a mâncat de prânz. Fetița nu era cunoscută cu probleme de sănătate, iar tragedia care a avut loc nu a putut fi premeditată de nimeni.

Potrivit presei italiene, fetița a murit la scurt timp după masa. Aceasta a apucat să-și anunțe mama că nu se simte bine, moment în care românca a apelat imediat numărul de urgență 118. Până la sosirea medicilor și a unui eclicopter-ambulanță, micuța a intrat în stopcardio-respirator. În ciuda tuturor eforturilor de a o resuscita, cadrele medicale au fost obligate să declare decesul.

Părinții au povestit presei locale că, după masă, fetița a vrut să se întindă în pat, moment în care a început să se simtă rău. Imediat după evenimentul tragic, medicii au dispus efectuarea autopsiei, care va oferi o cauză clară a celor întâmplate.

Potrivit primelor ipotze, nu există semnale potrivit cărora fetița s-ar fi înecat cu mâncare. Medicii merg momentan pe ideea unui stop cardio-respirator apărut în timpul digestiei, urmând ca rezultatele necropsiei să elucideze misterul morții subite a copilei.

Corpul neînsuflețit al micuței a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din Roma în vederea efectuării autopsiei. Părinții îndurerați au pus la dispoziția Parchetului din Tivoli toate datele necesare pentru a afla adevărul morții copilului lor.

Atinsă de durerea celor doi părinți, comunitatea de români din orașul în care locuiesc s-a mobilizat pentru a putea strange niște bani care să-i ajute cu toate pregătirile de înmormântare, potrivit rotilianul.com.