Trebuie să te oprești să mai faci aceste lucruri dimineața. Îți vei distruge întreaga zi!

Oricine își dorește să aibă o zi cât mai productivă. Însă puțini știu că acest lucru are de-a face cu cât de bine îți începi dimineața.

Trebuie să te oprești să mai faci aceste lucruri dimineața. Îți vei distruge întreaga zi!
Trebuie să te oprești să mai faci aceste lucruri dimineața. Îți vei distruge întreaga zi!

Trezitul de dimineață poate fi o problemă pentru foarte mulți oameni. Desigur mai există și cei care fac parte din cealaltă categorie și nu au nici un fel de problemă când vine vorba de acest lucru.

Tot mai multe persoane încearcă să găsească cele mai bune moduri de a avea o zi cât mai productivă. Însă pentru a putea ajunge să faci ce ți-ai propus trebuie să renunți la anumite obiceiuri care îți pot încurca întregul program.

1. Amâni alarma

Ce mai mare greșeală pe care o poți face dimineața este să amâni alarma. Pentru că prin decizia de a amâna pentru jumătate de oră în plus de somn ajungi să-ți dat tot programul peste cap și să ajungi să faci totul pe repede înainte. Iar acesta nu este cel mai bun mod de a începe dimineața.

2. Îți verifici telefonul

După ce ai reușit să te trezești, primul lucru pe care ajungi să-l faci este să-ți verifici imediat telefonul. Ceea ce este complet greșit. În primul rând pierzi timp prețios în care ai putea face cu totul altceva.

În al doilea rând ajungi să te concentrezi prea mult pe ce se întâmplă pe social media și nu te mai concentrezi asupra unui plan de acțiune pentru ziua care abia a început. Deci stabilește-ți o regulă ca în următoarea oră după ce te-ai trezit să nu-ți atingi telefonul și să folosești timpul acela în beneficiul tău. Până la urmă notificările tot acolo sunt și peste o oră.

Trebuie să te oprești să mai faci aceste lucruri dimineața. Îți vei distruge întreaga zi!
Foto: ISTOCK/ ALEKSANDARNAKIC

3. Nu iei micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă a masă a zilei. Cum te aștepți să faci toate lucrurile pe care le ai în plan dacă nu ți-ai încărcat bateriile. În plus pentru că sari peste această masă foarte importantă, mai târziu ajungi să mănânci mâncăruri nesănătoase.

Acest lucru ajunge tot pe tine ajunge să te afecteze în viitor. Așa că cel mai bine ar fi să-ți faci un obicei din a lua masa, iar mai apoi vezi ce îți mai rămâne de făcut.

4. Improvizezi

Din cauză că ți-ai pierdut timpul anulând alarma și verificând rețelele de socializare, nu ai avut timp să îți faci un plan de acțiune. Așa că ajungi în situația de a veni cu decizii de moment. Să improvizezi este permis în anumite situații. Însă dacă vrei să reușești pe termen lung trebuie să ai mereu un plan, plus unul de rezervă.

5. Nu ai o rutină

Deja ești în întârziere așa că ajungi să faci totul pe repede înainte. Din această cauză nu numai că ajungi să te enervezi pe tot felul de lucruri mărunte, dar îți este și foarte greu să te concentrezi. De aceea este important să ai o rutină. Asta e necesar pentru a avea timp să te ocupi fără să te stresezi prea tare de lucrurile din ziua respectivă. Deci nu uita că rutina este importantă dacă vrei să ai succes.

6. Îți lași patul nefăcut

Oricât de banal ar părea este important să-ți faci patul. Așa o să începi ziua având sentimentul că ai făcut ceva bun. Dacă ai nevoie de mai multe argumente pentru care ar trebui să-ți faci patul să știi că există și o carte care te-ar putea motiva să implementezi pe termen lung această activitate.