Medicul Gabriel Diaconu a vorbit despre ce boli poți face după vaccinul anti-COVID-19 pentru a combate fenomenul de dezinformare în ceea ce privește virusul.

Medicul Gabriel Diaconu a vorbit despre ce boli poți face după vaccinul anti- COVID-19 pentru a combate fenomenul de dezinformare în ceea ce privește virusul.

De ce boli poți suferi după vaccinare? Anunțul făcut de medicul Gabriel Diaconu

Medicul Gabriel Diaconu a publicat pe pagina sa de Facebook un text prin care informează oamenii despre bolile de care poți suferi după vaccinarea împotriva virusului COVID-19. Gabriel Diaconu spune că a publicat mesajul pentru că „numărul minciunilor în circulaţie despre COVID a atins de mult masa critică dincolo de care majoritatea oamenilor repetă cel puţin un fragment din teoria conspiraţiei, fie că ştie sau nu.”

„Includ aici oameni care fac mai greu acordul subiect-predicat, dar şi absolvenţi de facultate, inclusiv doctori. Şi asta pentru că până şi cei mai circumspecţi dintre oameni rămân vulnerabili propriilor umbre, Subiectivism sau limită a minţii. Să luăm, căci e important(ă), două aspecte legate de protecţia vaccinală: <<tot faci boala>>, respectiv  <<eşti la fel de contagios>> precum un ne-vaccinat.”, a scris acesta pe Facebook.

Medicul Gabriel Diaconu a declarat că este fals faptul că un om vaccinat și unul nevaccinat sunt la fel de contagioase.

„<<Eşti la fel de contagios şi dacă te-ai vaccinat, şi dacă nu te-ai vaccinat>>. Fals. Contagiozitatea e proprietatea virusului care se replică activ în organism.

Nu e proprietatea ta. Deci SARS-CoV-2 (alpha, beta, gamma, delta) e un virus cu o ”contagiozitate” a lui. De aici lucrurile devin iarăşi nuanţate.”, arată acesta.

„O persoană vaccinată, vs. non-vaccinată, are un portaj mult mai mic, doar la poarta de intrare, şi care îl face pe vaccinat mult mai puţin infecţios, până la punctul la care, spre exemplu, dacă pui doi vaccinaţi, unul cu Delta în nas celălalt sănătos, maximul care se poate întâmpla e să facă amândoi o răceală uşoară care dispare în 2 – 3 zile. Iar cu fiecare care <<răceşte>> portajul e mai mic, sau deloc.