Premierul Florin Cîțu a vorbit despre pandemia de coronavirus în România. Potrivit acestuia, situația nu este atât de gravă precum este prezentată. Mai exact, Cîțu susține că cifrele sunt similare cu cele din luna decembrie, iar situația de la Terapie Intensivă este mai puțin gravă decât a fost în altă perioadă.

În acest context, el a subliniat faptul că nu va fi luată în calcul nicio restricție în momentul de față, cu atât mai puțin un lockdown.

„Cifrele pe care le avem noi acum le aveam și în decembrie. Iar creșterea de la ATI e mai mică decât la valurile precedente. Astăzi avem ceva în plus față de dățile trecute. Avem vaccin și pentru mine prioritar este să ieșim din pandemie folosim campania de vaccinare. În acest moment nu iau în calcul alte restricții”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, noi precizări despre tulpina britanică

Totodată, premierul Cîțu a vorbit și despre noua tulpină britanică. El susține că preferă să se concentreze pe campania de vaccinare, adică pe lucruri care pot fi rezolvate. Potrivit premierului, singura soluție pentru a ne proteja rămâne respectarea normelor impuse de autorități.

„Ar trebui să ne concentrăm pe lucrurile care rezolvă. Eu mă concentrez pe campania de vaccinare. Ne concentrăm pe campania de vaccinare. Din 5 aprilie am putea suplimenta numărul persoanelor care pot fi vaccinate. Facem tot ce este posibil ca să accelerăm. O să primim doze suplimentare. Soluția este să respectăm normele”, a mai declarat Florin Cîțu.

În ceea ce privește situația de la ATI, premierul a anunțat că va trimite inspecții în toate spitalele din țară pentru a vedea dacă într-adevăr informațiile transmise privind gradul de ocupare al acestora este adevărată.

„Vom avea câteva întâlniri în acest weekend să evaluăm situația. Eu am spus că trebuie să facem inspecție în fiecare spital zilnic, să vedem situația reală a paturilor. Aș vrea să verificăm aceste informații. Am mai trecut și anul trecut prin aceste valuri și multe din informații nu erau verificate”, a declarat Cîțu.

El a mai adăugat că a purtat o discuție cu ministrul Sănătății Vlad Voiculescu şi cu şeful DSU Raed Arafat şi vor mai fi câteva întâlniri în acest final de săptămână pentru a evalua situaţia paturilor la ATI.

„Sunt sigur că există un plan. El va fi prezentat. Am avut o discuţie chiar acum câteva minute şi cu ministrul Sănătăţii şi cu domnul Raed Arafat. Vom avea câteva întâlniri în acest week-end pentru a evalua situaţia şi să vedem exact elementele care pot fi adăugate în perioada următoare”, a mai precizat premierul.