Mai clar, o fabrică de medicamente din Cluj-Napoca s-a decis să producă un medicament care va fi folosit în tratarea pacienților infectați cu coronavirus. Respectivele tratamente se vor utiliza în tratarea simptomelor medii și ușoare de coronavirus.

Este vorba despre cel mai mare producător de medicamente din România, Terapia Cluj, care va introduce în fluxul de producție, începând cu luna iunie, un medicament antiviral folosit în tratarea simptomelor medii și ușoare de coronavirus.

Un nou medicament pentru români, disponibil în farmacii

Până în acest moment, medicamentul era importat din India. Acesta va fi folosit în continuare și în spitale, însă pacienții îl vor putea achiziționa și din farmacii, doar în baza unei prescripții medicale.

Producătorul din Cluj va fabrica, din iunie, până la 100 de mii de cutii pe lună, aceasta fiind capacitatea maximă care poate fi realizată aici, fără investiții suplimentare.

Dragoș Damian, CEO al companiei farmaceutice din Cluj, spunea în luna decembrie a anului trecut că totul va depinde de ce se va întâmpla dacă va începe vaccinarea anti-COVID, despre care spunea că speră să fie eficientă. Dragoș Damian spunea pe atunci că cererea va scădea, însă în luna decembrie era o cerere uriașă pentru medicamente. El a dat și un exemplu. Din ianuarie, urmau să fie livrate un milion de doze de medicamente, către 10 spitale din țară.

Cum arată situația pandemiei de coronavirus în România

De la debutul pandemiei de coronavirus la noi ăn țară, în luna februarie a anului 2020, au fost confirmate 1.062.527 de cazuri de infectare cu coronavirus. Dintre aceste persoane, 1.005.623 de oameni s-au vindecat.  Totuși, datorită campaniei de vaccinare și a faptului că oamenii respectă măsurile de protecție, numărul cazurilor de infectare a început să scadă. De exemplu, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.632 de cazuri de infectare, față de 5.000-6.000 câte erau raportate în urmă cu două săptămâni.

Autoritățile în continuare fac apel la oameni să se vaccineze, precizând că doar așa vom ajunge la normalitatea pe care o aveam dinainte de pandemia de coronavirus.