Victor Ponta dă marea lovitură! Ce face politicianul, de fapt, pentru PSD

Una dintre cele mai cunoscut fețe politice din România, Victor Ponta pare că pregătește planuri mari. Deși acesta este liderul unui alt partid, Ponta se bucură de suportul unui nume greu din fostul său partid.

Victor Ponta dă marea lovitură! Ce face politicianul, de fapt, pentru PSD

După ce a stat în umbră o vreme, Victor Ponta a hotărât să apară din nou în lumina reflectoarelor de pe scena politcii. Fostul lider PSD a menționat planurile pe care le are cu privire la conducerea Pro România. Deși este președintele unui alt partid, Ponta pare să se implice în continuare în deciziile luate de către PSD. Acesta primește un uriaș sprijin din partea lui Vasile Dîncu.

“Nu plec de la Pro România. Deocamdată eu sunt președintele partidului. Nu mă duc la un alt partid. Sunt un social-democrat. Am o relație foarte bună cu Marcel Ciolacu și cu PSD. Le-am spus că eu nu joc cu ei în liga națională, dar că le pot da sfaturi bune. Este o lecție pe care am învățat-o de la Adrian Năstase. Să nu fii singur.

Dacă PSD este singur, degeaba este mare. Nu poate face 50% ca să poată conta. Acum, PSD este singur. Eu, când am fost președintele PSD, m-am aliat și cu PNL, și cu UNPR-ul lui Gabi Oprea și cu ALDE”, a declarat Victor Ponta într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu la Aleph News.

Victor Ponta dă marea lovitură! Ce face politicianul, de fapt, pentru PSD

Sfaturile pe care fostul lider PSD le dă partidului

Victor Ponta continuă să-i sfătuiască pe cei din PSD. Acesta este de părere că PSD nu ar trebui să formeze o alianță cu partidul AUR. Ba mai mult, consideră că Marcel Ciolacu este cel care a spălat imaginea partidului de petele trecutului.

“Marcel Ciolacu a spălat imaginea partidului de umbrele trecutului. Este foarte bine. Nu cred că va face alianță cu AUR în Opoziție. Cu cine să vorbească de la AUR? Acolo sunt frământări și vor fi și mai multe de acum încolo”, a mai adăugat Victor Ponta.

Prieteniile vechi nu se uită și nu trec peste noapte, lucru demonstrat și de către Victor Ponta. Acesta continuă să își facă simțită prezența din umbră, acolo unde îl sfătuiește chiar pe strategul PSD, Vasile Dîncu. În cadrul Prima TV, Dîncu a prezentat un scenariu similar cu cel al lui Victor Ponta. Potrivit acestui scenariu, se ia în calcul o politică de alianțe cu partidele de stânga și cele ecologiste. Astfel prin acest proiect se vrea a se demonstrat că partidul PSD nu este un partid singur.