Vine ninsoarea în toată țară. În București, temperaturile scad și cu 18 grade

După două-trei zile cu temperaturi de primăvară, în România iarna se întoarce în forță, cu frig și ninsori.

Vine ninsoarea în toată țară. În București, temperaturile scad și cu 18 grade

Primii care vor simți aceste fenomene sunt cei din vest și nord-vest, dar și parțial din centrul țării care de joi dimineață, de la ora 6.00, intră sub cod galben. Astfel, vor fi ploi și pe arii extinse depuneri de polei. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea.

De vineri, în toată țara

De vineri, de la ora 12.00, și până sâmbătă, la ora 12.00, întreaga țară intră sub cod galben de ninsori, polei și intensificări ale vântului. Potrivit ANM, în acest interval, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

În București, temperaturile scad cu 18 grade într-o zi

Joi, cerul se va înnora treptat și începând din a doua parte a zilei, temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie, iar noaptea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În prima parte a zilei de vineri, temporar va mai ninge. Valorile termice vor fi în scădere bruscă și accentuată, de la 14…16 grade în după-amiaza zilei de joi spre -2…-1 grad la începutul zilei de vineri. Vântul va prezenta intensificari în special în seara zilei de joi și în prima parte a nopții de joi spre vineri, când rafalele vor atinge 45…55 km/h.