Într-o videoconferinţă televizată, dedicată marcării anuale a anexării Crimeii în 2014, Vladimir Putin a spus că, atunci când l-a numit criminal, preşedintele SUA a exprimat ceea ce vede când se uită în sinea sa.

El a adăugat că îi doreşte „multă sănătate” lui Joe Biden, relatează Washington Post. „O spun fără ironie. Nu este o glumă”, a precizat Putin.

„Deşi ei (americanii, n.r.) cred că suntem la fel ca ei, noi suntem diferiţi, avem un cod genetic şi cultural-moral diferit (…) Însă ştim să ne apărăm interesele şi vom lucra cu ei în domeniile de interes pentru noi şi în termeni pe care îi considerăm favorabili nouă. Iar ei vor trebui să ţină cont de asta”, a completat liderul rus, potrivit Bloomberg.

Răspunsul lui Biden la întrebarea realizatorului emisiunii „Good Morning America” a determinat deja o primă reacţie diplomatică Kremlinului, care şi-a rechemat ambasadorul la Washington, Anatoli Antonov, pentru „decizii privind relaţiile ruso-americane” aflate într-o situaţie „foarte proastă”.

Este prima reacţie de acest tip din partea Moscovei în mai bine de 20 de ani.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin: Lucrurile s-ar putea înrăutăţi în continuare

Antonov va părăsi sâmbătă capitala SUA iar ambasada rusă a spus într-o declaraţie că „situaţia actuală este rezultatul politicii deliberate duse de Washington care, în ultimii ani, a făcut efortul de a duce relaţia bilaterală într-un impas”.

La rândul său, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a indicat că lucrurile s-ar putea înrăutăţi în continuare şi a avertizat că răspunsul Moscovei la spusele preşedintelui american va fi „foarte clar”, fără a da detalii.

„Este clar că (Biden) nu doreşte normalizarea relaţiilor cu ţara noastră. Ne vom ghida după acest lucru de acum înainte”, a spus Peskov.