Vladimir Putin nu mai așteaptă. Ordinul pe care toți rușii trebuie să îl respecte. Se întâmplă de luni

Vladimir Putin s-a săturat de pandemia de coronavirus, așa că s-a decis să-i pună capăt! Liderul de la Kremlin a dat un ordin care i-a cutremurat pe ruși! Președintele Rusiei a ordonat miercuri lansarea unei vaccinări în masă a populaţiei!

Vladimir Putin nu mai așteaptă. Ordinul pe care toți rușii trebuie să îl respecte. Se întâmplă de luni

Rușii vor fi imunizați începând de luni cu vaccinul rusesc Sputnik V, care este ”cel mai bun din lume”, după cum a apreciat chiar Vladimir Putin, relatează Reuters şi AFP. ”Cer lansarea unei vaccinări în masă a întregii populaţii începând de săptămâna viitoare. Vaccinul rusesc este cel mai bun din lume″, a declarat Vladimir Putin într-o reuniune a guvernului rus în regim de videoconferinţă.

Rusia, care se plasează pe poziţia a patra în lume ca număr al cazurilor de COVID-19, a început în luna decembrie vaccinarea pe scară largă contra noului virus. Vicepremierul Tatiana Golikova s-a conformat și a afirmat că începând din 18 ianuarie autorităţile ruse vor fi pregătite să extindă programul de vaccinare, transmite Agerpres. Până în prezent, în Rusia au fost imunizate peste un milion de persoane.

Ce reacții adverse produce vaccinul Sputnik V

Rusia nu a mai impus niciun fel de lockdown în timpul celui de-al doilea val al pandemiei, început în luna septembrie, autoritățile de la Moscova fiind de părere că restricţiile punctuale sunt suficiente pentru a reduce răspândirea COVID-19.

Miercuri dimineaţă Rusia a raportat 22.850 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, ceea ce aduce la 3,5 milioane numărul total al persoanelor infectate de la izbucnirea pandemiei, fiind clasată din acest punct de vedere pe locul 4 în lume.

Ministrul Sănătății, Mihail Murashko, declara în luna septembrie că 14% dintre cei vaccinați cu Sputnik V au avut reacții advesrse, care au trecut însă în 24 de ore de la administrare.

”Aproximativ 14% acuză stări de slăbiciune, dureri musculare care au persistat timp de 24 de ore și, ocazional, febră. Complicațiile sunt precizate în instrucțiuni și sunt previzibile”, spunea Murashko, care a adăugat că aceste simptome au dispărut până a doua zi.